Chakra 6

Chakra 6 staat voor visualiseren, intuïtie, dromen.

Wat

De functie van je derde oog is om te kunnen “waarnemen en te vertrouwen op onze intuïtie.”

Het werkwoord hier heeft te maken met het “recht hebben om te zien”. Om te zien wat er gezien mag worden. Wat zie jij en is dat juist?

Wanneer er evenwicht is in ons derde oog heb je een sterke verbinding met je intuïtie, je hebt een duidelijk zicht op je leven en jezelf, je ziet echt, je kan visualiseren en dromen. Je bezit een helderheid van geest. Je voelt geen mist  of “wolkjes” in je hoofd. Je bent meester over je geest. Je hebt met andere woorden controle over je geest en gedachten. Ze gaan niet met je aan de haal en je hebt een breed spectrum om te kijken.

Te weinig
Wanneer je zesde chakra te weinig energie bezit, heb je geen verbeelding, ga je ontkennen, heb je waanideeën, een slechte concentratie en geen focus.

Te veel
Wanneer er te veel energie aanwezig is heb je te veel input en raak je er niet meer uit, waanideeën, je gelooft alles maar toetst niets aan de realiteit, je bent obsessief, je hebt een focus op maar 1 ding.

Klachten
Heb je last van je ogen, voorhoofd, kleine hersenen, zenuwstelsel, hoofdpijn, oogproblemen… Problemen hier kunnen zich ook uiten als slecht zien, je geen dromen kunnen herinneren, ongevoelig zijn, gebrek aan fantasie, slecht alternatieven kunnen zien. Maar ook hallucinaties, waanideeën, obsessies, nachtmerries en concentratieproblemen kunnen zich voordoen.

Nu jij

Een geleide meditatie die je kan gebruiken om je zesde chakra in balans te brengen.

Dit is een oefening om je fysieke ogen te versterken en beter te richten. Deze oefening werkt ook goed bij pijn in de ogen en voor het verbeteren van je waarneming. Maar ook bij algemene vermoeidheid en door overbelasting van de ogen.

Geleide meditatie Artist name
00:00/ 00:10

Etherische oliën
Etherische oliën die je daarbij kunnen ondersteunen zijn rozemarijn, scharlei en jasmijn.

TERUG

 ​ ​Ingrid Van Pelt
Heizoomlaan 36
2950 Kapellen
GSM: +32 478 322 369
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

btw BE687.374.959 
bankrekening: BE98 0012 2671 9893

2023 INGRID VAN PELT  
SITE BY STEFAAN BOLSSENS
PICTURES RUDI SCHUEREWEGEN