Chakra 7

Chakra 7 staat voor bewustzijn en tot je ware kern komen.

Wat
De functie van dit chakra is het “recht om te weten”.

Het werkwoord hier heeft te maken met het “recht om te weten”. Om kennis te vergaren, om waarheden te kennen. Hieronder vallen het recht op correcte informatie, het recht op de waarheid of om gewoon te weten wat er aan de hand is. Via het onderwijs vergaren we veel exacte kennis. Het spirituele moeten we op een andere plaats ontwikkelen.

Wanneer het 7de chakra in balans is voel je je spiritueel verbonden met iets groter. Je kent geen gevoel van eenzaamheid meer. Geen verschil meer voelen tussen innerlijk en uiterlijk leven. Alles vloeit samen tot 1. Je bewustzijn is stil en ruim. Je weet dat materie een gedachtegang is. Je ziel staat open voor licht en genezing. Je hebt een onwankelbaar vertrouwen en toewijding.

Te weinig
Wanneer er te weinig energie is in ons kruinchakra ben je cynisch, onzeker, kan je niet goed denken, je bent verward, gehecht, er is maar 1 waarheid en dat is de mijne.

Te veel
Bij een te veel energie kan je spirituele verslaafd raken, je hebt je leven niet bij elkaar, je overdenkt alles te veel, alles moet via de ratio verklaard worden, over-analyseren, alles in je hoofd beredeneren en het niet voelen in het lichaam, je bent niet verbonden met je hart, enkel informatie verzamelen telt.

Klachten
Heb je last van je je lage rug of benen, je zenuwstelsel, depressiviteit, vervreemding, apathie, verveling, … Andere problemen die zich kunnen voordoen zijn spirituele verslaving, verwarring, dissociatie van de persoonlijkheid, vergeten dat de persoonlijkheid een doel heeft op aarde.

Nu jij

Beluister in alle rust deze korte geleide meditatie.

Geleide meditatie Artist name
00:00/ 00:10

Etherische oliën
De etherische oliën die we hierbij kunnen gebruiken zijn wierook, roos, jasmijn, lavendel.

TERUG

 ​ ​Ingrid Van Pelt
Heizoomlaan 36
2950 Kapellen
GSM: +32 478 322 369
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

btw BE687.374.959 
bankrekening: BE98 0012 2671 9893

2023 INGRID VAN PELT  
SITE BY STEFAAN BOLSSENS
PICTURES RUDI SCHUEREWEGEN