Ooracupunctuur

Ooracupunctuur is een holistische methode om het zelfgenezend vermogen van ons lichaam te herstellen

Ooracupunctuur is een methode waarbij piepkleine verblijfsnaaldjes in het oor geprikt worden.
De hoofdspeler in deze werkwijze is het centraal zenuwstelsel.

Het doel is om het evenwicht, dat in elke mens aanwezig is, te stimuleren. Hierdoor wordt het algemene energieniveau verhoogt. Deze werking kan voelbaar zijn op de vier niveaus van het mens-zijn; fysisch, psychisch, emotioneel en spiritueel. Het zelfgenezend mechanisme van ons lichaam is een systeem dat onbewuste processen in ons lichaam regelt. Denk hierbij aan de spijsvertering, bloeddruk, regelen van de bloedsuikerspiegel, energieniveau,….. 

De echte werking dan.
Door een punt in het oor te prikken, geef je rechtstreeks een prikkel aan het centraal zenuwstelsel. Dit noem ik graag onze centrale computer die perfect weet wat het met deze prikkel moet doen.

Het uitgangspunt is dat een verstoring in ons lichaam zich laat ‘voelen’ in het oor. Dit kan je op verschillende manieren interpreteren. De werkwijze van een puur fysiek probleem is dan ook anders dan vb. maagpijn opsporen.

Het grote verschil met de klassieke lichaamsacupunctuur is dat er verblijfsnaaldjes geprikt worden. Dit zijn piepkleine naaldjes die pas uit het oor vallen wanneer het lichaam beslist dat de werking voltooid is! Dit kan gaan van enkele dagen tot enkele weken. Je hoeft er niet naar om te kijken bij het wassen van je haar, kapper, slapen, … Ze kunnen enkele dagen gevoelig zijn en daarna vergeten vele mensen dat ze er zijn.    

TERUG

 ​ ​Ingrid Van Pelt
Heizoomlaan 36
2950 Kapellen
GSM: +32 478 322 369
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

btw BE687.374.959 
bankrekening: BE98 0012 2671 9893

2023 INGRID VAN PELT  
SITE BY STEFAAN BOLSSENS
PICTURES RUDI SCHUEREWEGEN